woensdag 12 augustus 2009

In Skala op een skala







Dinsdag 11 augustus.



Flink uitgerust met alleen nog wat spierpijn haal ik een broodje bij de bakker en doe mijn internetroutine. Opeens komen er flarden muziek aanwaaien en even later zie ik een processie met een aantal muzikanten en een stier het plein oplopen. Het schijnt met het feest van Agra te maken te hebben, de stier wordt geslacht en er wordt "keskek" gemaakt wat iedereen die een bijdrage geleverd heeft, na de kerkdienst kan komen eten. Ik vang op dat de prijs van een kilo sardines is teruggevallen naar EUR 1,20 , een dieptepunt en voor de vissers niet rendabel om uit te varen.

Daarna weer naar het strand, lunchen en terug naar de kamer om wat was te doen. Bij het ophangen van de was op de drooglijn valt de deur achter me dicht ondanks een schoen en dubbel slot. Ik roep Maria die aan haar middagdutje bezig is, maar ja nood breekt wet!? Sleutel zit aan de binnenkant in het slot dus de reservesleutel werkt niet. Maria wijst naar een oude (en versleten) trap (skala) dus er zit niets anders op dan aan de voorkant de trap te plaatsen en over het balkon te klimmen. Helaas is ook het hout van de balustrade verrot dus ik moet erg voorzichtig zijn, gelukkig loopt alles goed af..........

's Avonds een BBQ bij Ron en Beryl, ze hebben een huis tussen SK en Parakila, het was allemaal weer heel gezellig. Terugtocht met de fiets(onverlicht) over de wegen is niet ideaal maar zaklamp helpt en het is niet vreselijk ver.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Renga,

    Zo te lezen heb je het festval goed doorstaan en kan de rest van de werkmaand dus alleen maar meevallen.
    Hier in B (Bemmel) hebben we weer het Nederlandse zomerweer, DE reden waarom we naar Griekenland op vakantie zijn geweest.
    Kortom, we hoeven de tuin hier niet te sproeien.

    Met veel genoegen volgen we jouw weblog en houden daarmee het zonnige griekenlandgevoel nog even vast.

    Als je dit leest gaat (vanavond pas) de werkweek weer voor je beginnen, dus succes.

    Groeten en geniet er van.

    Irene en Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Irene en Marco, hoorde het van het weer ja. Moet zeggen hier ook niet zoals je van augustus zou verwachten maar wel prettig, niet zo warm overdag en snachts fris. Drukte is hier behoorlijk afgenomen, neigt naar stil, wellicht w/e anders. Festival doorstaan dus "gewone" w/e moeten een eitje zijn, en, nog maar 2 te gaan!
    gr Kees

    BeantwoordenVerwijderen