vrijdag 31 juli 2009

Ρεγκα βλέπιε Δισηδασia

Donderdag 30 juli.
Er zit bijna een week op en een nieuwe werkavond komt eraan. Op het strand en in het dorp is het druk dus wellicht ook vanavond. 's Ochtends met een "Elleniko" blog en emails doorgewerkt, foutjes hersteld en op naar het strand.
Op gegeven moment zie ik een arabisch geklede man(witte jurk en arafat doek) de weg afkomen en waarschuw Beryl. We kijken in verbazing naar de reacties op zijn verschijning. Hij komt ook nog eens "ons" stukje strand op, vraagt aan Beryl naar Ron en laat fotos van een kameel zien!! Vervolgens begint hij te gieren van het lachen : blijkt vriend George uit London te zijn die een grap uithaalde. Bij terugkomst wordt het ceremonieel nog eens herhaald, Ron heeft ook niets door, en George wil zijn kameel ruilen voor Beryl! Geslaagde grap.
Terug naar kamer om klaar te maken voor de avonddienst.
Begint rustig, er staat erg veel wind dus mensen eten liever ergens beschut. De lifeguard is er weer en maak een praatje met hem, hij heeft geen hoge pet af van de bewoners maar vindt het eiland prachtig. Hij mag overdag niet van het strand dus heeft om 6 uur gigantische trek, leuke vent. Een grote groep kapi strijkt neer en begint een conversatie, ze vinden het maar erg fascinerend en ik heb wat sjans. Er worden 3 tafels samengevoegd voor de groep. Tijdens het afrekenen vraag ik om de rekening voor tafel 1, maar nee ze hebben het nummer 3 gegeven?!
Wat toeristen die terugkomen en hier daar wat Grieken die lang blijven zitten. Stefanos wil graag dat ik met de toeristen praat doch Dora en collegas vinden van niet, tja wat zal ik doen. Ik krijg in de tussentijd les in de griekse (restaurant) economie van Lesbos : toeristen geven geen geld uit, hooguit 30 euro per tafel van 2, tegen 60 euro voor een tafel van 4 Grieken, ik raak het spoor bijster.
Een en ander zet ook de houding naar ons tijdens vakanties in een ander daglicht.
De avond zit er om 01:00 op en ga redelijk fris naar de kamer waar ik een fles retsina opentrek na het douchen. Nog even getekst met Max en lekker naar bed.

6 opmerkingen:

  1. SJANS!!!!Toch niet die stomme engelse oude vrouw van die vorig jaar zo vreemd bezig was!!GRRRR...

    Leuk je blog paps, kijk elke dag!
    Is de communicatie nog steeds k*t en chaotisch??

    Hier eindelijk weekend en nog een redelijk zonnetje voor zover dat gaat duren!

    Mis je kussies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. € 30 voor 2 pax en € 60 voor 4....

    Best grappig die grieken!

    Blijf nog steeds kijken trouwens voor een aanbieding...

    zoen gert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En had een aanbieding met Hotelplan voor € 438,- maar in eerste en tweede instantie vertrek vanaf 11/8 werd dat ineens vertrek in september. Dus ben nu aan het onderhandelen over vertrek in vroeg augustus.

    Keep you posted. gert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sjans met een groep bejaarde griekse vrouwen......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O Christo mas is een kapi magnet!

    Kat XX

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Helaas pindakaas gaat de geplande reis er dus niet inzitten. Jammer joh!

    BeantwoordenVerwijderen